HDG Stukhout / Houtsnipperketel

Bij Wagenaar B.V. zijn we altijd op zoek naar innovatieve, duurzame manieren van verwarmen. Behalve RTB houtpelletkachels leveren wij bijvoorbeeld ook HDG stukhoutkachels en houtsnipperketels. Deze moderne verwarmingssystemen zorgen ervoor dat we minder afhankelijk worden van gas en olie en hout op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier kunnen benutten om onze woning te verwarmen.

Over HDG

Wagenaar B.V. in Ouderkerk a/d Amstel is officieel dealer van HDG. Deze in Duitsland gevestigde onderneming werd opgericht in 1978 behoort tot de marktleiders op het gebied van verwarmingssystemen op hout. De vraag hiernaar neemt sterk toe, en momenteel levert de fabriek zo’n 10.000 toestellen per jaar af.

Stukhoutkachels

HDG is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van stukhoutkachels. Stukhout is zowel vanuit ecologisch als economisch oogpunt een veel beter alternatief dan welke fossiele brandstof dan ook. Alle HDG stukhoutkachels worden gekenmerkt door hun lage houtconsumptie en de lange intervallen voor het nodig is om hout toe te voegen.

Houtsnipperketels

Met een innovatieve houtsnipperketel gaat er niets verloren. Houtsnippers en schaafsel zouden als afval worden weggegooid, maar kunnen op deze manier als brandstof worden gebruikt. Resthout wordt met behulp van hakselaars verkleind tot houtsnippers, die vervolgens als brandstof verkocht worden. Hout is sowieso vele malen duurzamer dan fossiele brandstoffen. Dat maakt een houtsnipperketel een zeer verantwoord en klimaatvriendelijk verwarmingssysteem.

Meer weten over HDG stukhoutkachels of houtsnipperketels?

Heeft u interesse in een HDG stukhoutkachel of houtsnipperketel? Neemt u dan gerust contact met ons op. Als specialist op het gebied van duurzame verwarmingssystemen brengen we graag de investering en besparingsmogelijkheden voor u in kaart. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor een deskundig advies.