Houtgestookte centrale verwarming

De prijzen van aardgas blijven onverminderd stijgen, en fossiele brandstoffen zijn simpelweg niet onuitputtelijk. Deze factoren dragen bij aan een toenemende behoefte om de woning op een duurzame en milieubewuste manier te verwarmen. Er komen op dat gebied dan ook steeds meer mogelijkheden bij. Op deze pagina vertellen we u wat meer over de voordelen van houtgestookte centrale verwarming.

Werking houtgestookte centrale verwarming

De kachels van een houtgestookte centrale verwarming zien er vrijwel hetzelfde uit als een gewone houtkachel. Het verschil is dat deze kachels voorzien zijn van zogeheten kamers, die gevuld worden met water. Wanneer het hout verbrand wordt warmt het water op, waarna het met behulp van een pomp naar het CV-systeem wordt geleidt. Het afgekoelde water wordt weer teruggepompt naar de kachel, waar het opnieuw verwarmd kan worden.

Voordelen

Houtgestookte centrale verwarming biedt u verschillende voordelen. Ten eerste profiteert u van een groot en uiteenlopend aanbod. Er zijn zowel vrijstaande modellen als inbouwhaarden verkrijgbaar. Daarbij zijn de houtkachels met CV aansluiting relatief goedkoop in aanschaf: de instapmodellen beginnen al onder de €1.000. U kunt met deze kachels op een sfeervolle én duurzame manier uw woning verwarmen, en tegelijkertijd bijdragen aan een betere toekomst.

Meer weten over houtgestookte centrale verwarming?

Is uw interesse gewekt maar zit u nog met vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Als verwarmingsspecialist van de regio Amsterdam vertelt Wagenaar B.V. u graag meer over de verschillende opties. Uiteraard kunnen wij ook de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen.