Zinken dakbedekking

Zink wordt al ruim 150 jaar toegepast als dakbedekking. Zinken dakbedekking werd voorheen vooral toegepast op kerken, kloosters en kastelen. Maar sinds de jaren 90 wordt het ook bij particuliere woningen en bedrijven steeds populairder. Wagenaar B.V. is gespecialiseerd in zinken dakbedekking en informeert u graag over de voordelen.

Duurzaamheid

Zinken dakbedekking is zeer duurzaam. Een zinken dak kan met gemak 125 jaar mee! Dat komt doordat weersinvloeden het materiaal niet beschadigen, maar juist sterker maken. Zinken dakbedekking zal in de loop van de tijd gaan verkleuren door neerslag. Zink reageert op de zuurstof in de lucht en de regen, en er vormt zich een zogeheten patinalaag. Deze laag sluit het zink als het ware af voor zuurstof. Op die manier kan er dus ook geen roestvorming ontstaan.

Overige voordelen zinken dakbedekking

  • Zink kan op elk type dak worden toegepast en is geschikt voor zowel kleine als grote dakoppervlakken;
  • Zink is makkelijk te bewerken;
  • Zinken dakbedekking biedt veel architectonische mogelijkheden;
  • Zink is een natuurlijk materiaal, en bovendien 100% recyclebaar;
  • Een zinken dakbedekking is volledig stormvast;
  • Zink draagt bij aan een optimale isolatie;
  • Zinken daken behoeven minder onderhoud dan andere soorten dakbedekking;
  • Zinken dakbedekking geeft uw woning of bedrijfspand een exclusieve uitstraling.

Soorten zinken daken

Zoals gezegd biedt zink veel architectonische mogelijkheden. Het kan dan ook op verschillende manieren worden toegepast. Wagenaar B.V. kan u van dienst zijn bij het plaatsen, vervangen en repareren van felsdaken, roevendaken en losanges daken.

Bij een felsdak worden de voorgeprofileerde zinken platen (felsbanen) in de lengte op het dak geplaatst en vervolgens met behulp van felsverbindingen aan elkaar verbonden. Een roevendak heeft min of meer hetzelfde principe; dit is een schuin aflopend dak, opgebouwd uit zinken platen die in de lengte zijn voorzien van zogeheten roeflatten. Een losanges dak is een dak dat bestaat uit ruitvormige zinken elementen (‘losanges’) die met klangen aan het dakbeschot worden bevestigd. Deze methode van dakbedekken wordt ook wel potdekselen genoemd.

Meer weten over zinken dakbedekking?

Zinken dakbedekking laten plaatsen is altijd maatwerk. Bent u benieuwd naar de kosten van zinken dakbedekking voor uw woning of bedrijfspand? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord!

Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking
Zinken dakbedekking